O nama

BOX HOUSE STUDIO

 

Box House studio se bavi izgradnjom malih montažnih kuća modernog dizajna. Naša vizija je da spojimo elegantan stil i funkcionalnost u malom prostoru. Svi objekti imaju velike otvore što omogućava više svetlosti i osećaj zajedništva sa okolinom. Sa više od 20 cm izolacije, svaka od naših kuća ima veliku energetsku efikasnost a rasipanje energije je svedeno na minimum. Korišćenje materijala renomiranih proizvodjača i naše dugogodišnje iskustvo u suvoj gradnji su garancija vašeg zadovoljstva.

Zašto Box House Montažne kuće?

 

Zbog savremenog načina života i naših navika mnogo zavisimo od energetske efikasnosti. Težimo da imamo dobru i zdravu strukturu svog doma. Svetao, jednostavan i funkcionalan dizajn je osnov mentalne higijene, kao prve mere kojom računamo faktor isplativosti a to su naše zadovoljstvo i sreća. Od novca često zavise naše mogućnosti, medjutim uštede se ne prave samo trenutno već sagledavamo i druge aspekte, čime doprinosimo na duži vremenski period, manje plaćanje struje i grejanja i kako ćemo se osećati u domu koji gradimo. Zato danas ljudi gledaju i mere sve. Bitno je da prostor bude funkcionalan, pristupačan za svačiji džep, svetao i jednostavnim uredjenjem da odiše luksuzom i modernošću tako da i sama gradnja ali i vizija daju najbolju perspektivu kada ulažemo u svoj dom.

Zašto Box Montažne Kuće
Moderne montažne Box kuće

Moderna arhitektura i dizajn

 

Savremena arhitektura nastala je kao odgovor na kitnjastu arhitekturu prethodnih vekova. Moderna kuća predstavlja vrstu slobode i jedinstva prirode tj. okoline i unutrašnjosti, jednostavnosti i funkcije.

Šta definiše modernu kuću?

 

Box kuće definiše moderan spoljni dizaj koji podrazumeva objekte ravnih i čistih linija. Jednostavnost se ističe i u smislu krovnih konstrukcija. Krov ne mora biti ravan ali je dizajn pojednostavljen ili uklopljen u jednostavne oblike kocke (BOX) ili trougla (A-FRAME). Zidovi su pretežno zastakljeni, ne preterano debeli da bi izdvojili eleganciju ali i stvorili osećaj veće pripadnosti okruženju.

Moderne montažne kuće
Dekoracija montažne kuće

Dekoracija box kuće

 

Moderna kuća ne zahteva neke posebne dekoracije jer  je napravljena od posebnih materijala. Ona ima jednostavan tlocrt koji je spaja sa okruženjem i omogućava posebnu funkcionalnost unutar objekta. Naravno, lepo je uklopiti neki dekorativan detalj kamena ili nekog svetlosnog skrivača, uz jednostavan nameštaj koji ne sputava  mogućnost kretanja i osećaj prostranosti. Podrazumevaju se jednostavne boje zidova. Modernizam kuće čine velike zastakljene površine i granitna keramika na podu koja se sasvim fino uklapa sa jednostavno obojenim zidovima, kamenom dekoracijom ili oblogom od najfinijeg sibirskog ariša.